Utolsó kommentek

Sóstaricsok és Frangepánok a történelem görbe tükrében, tekintettel a vén Bujákira

2009.03.26. 13:18 felhőkötröc

Kármáncsehi útászok foglalják el a bolsi krizantémok keretezte dunakavicsos utcák és terek sáskáktól pusztított, omló vakolatú homlokzatcirádák tömkelegét, kedves György, kedves Károly! Joggal kérdezik ilyenkor a pummantó loknik, hogy hogyan tovább? György csak a sajtóra pazarolja drága idejének utcahossznyi hányadát, miközben Károly is lehúnyt szemmel figyeli a végtagtalan vergődését a nemzetgazdasági mi-lesz-mostoknak. El kell fogadnunk végre mindhalálig, hogy a Frangepánok nem kegyelmeznek. Frank gepárdokkal kerítik a határt, pusztát pusztára cserélnek extraprofit reményében, miközben a vulkánus Mecsek kéjgázokat lövell a levegőbe szörnyű méretű kitörését előrejelezve.

Kedves Károly! Tisztelt György! Szia Gyuszi! Higgyetek nekem, hiszen találtatok-e már huncut bozótban eldugott sárga bugyogót? A Csisztu-pártiak lepaktáltak a pártütőkkel, akiknek hátterében az ősi pártusok bújnak meg, csak arra várva, hogy a színfalak elé lépve leleplezzék a legújabb kori Habszburgokat. Ár jú hábszburgsz? - kérdezik majd, s mielőtt válaszolnátok, átugorják az évszázados szokásjog szabta Trunkó kereteit, mindezt csak azért, hogy a későbbiekben jóval nagyobb koncentrációban lehessenek jelen a világpiac purgatóriumi porondján.

Cselekedni már most is késő. A nagy Bujáki szakmai ízlése leáldozni látszik, a lemenő nap fényében turulnak öltözött csángó moldávok szítják a turkomán-szpáhi feszültséget. A puszták elvesztek, a csángók már zsákokban utaznak a csüngőhasúak hátán a közeli hátországba. A sátrak beomlottak, reflektorok sem tudják már visszatükrözni a letűnt dicsőséget, s még csak most jön a java, az igazi nagy trükk: az üllőn melegített csontleves, lőccsel megbuggyantva. Nyaklóval fogjuk vedelni, miközben jön föl a szar.

Szólj hozzá!

Címkék: eke világválság ágnes disszertáció bujáki eszkalálódó ciráda mákszem turbán interurbán nyakló

A bejegyzés trackback címe:

https://ekezo.blog.hu/api/trackback/id/tr701026847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása